ACTIVITEITEN

Najaar EXCURSIE naar PWN op 10 oktober 2024, ANDIJK

VERSLAG EXCURSIE PWN

VERSLAG EXCURSIE BERGEN

Voorjaarsexcursie naar het mooie Bergen op donderdag 30 mei 2024.

  
Verslag EXCURSIE Vereniging Oud-STATENLEDEN PNH naar gemeente Hoorn

verslag Excursie IJMUIDEN 11 mei 2023

AGENDA VERSLAGEN NIEUWS

VERSLAG 22 juni 2022 aan Den Helder, waaronder de stadswerf, bibliotheek

VERSLAG Dinsdag 29 maart 2022 Bijeenkomst leden Vereniging Oud Statenleden PNH in het ABC centrum voor Architectuur, “Groot Heiligland” te Haarlem.

Nu de Corona maatregelen voorbij zijn konden de leden van de Vereniging Oud Statenleden Provincie Noord-Holland(VOS-PNH) eindelijk weer bij elkaar komen. Deze vereniging is in 2019 opgericht voor oud statenleden om elkaar te ontmoeten, projecten in de provincie te bezoeken, naar een lezing te luisteren. Gedeputeerde Staten heeft de vereniging een start subsidie gegeven. Er zijn inmiddels 80 leden.

Op dinsdag 29 maart jl. was er een geslaagde bijeenkomst in Haarlem. Voorafgaand was er de gelegenheid het Frans Hals Museum te bezoeken. De zalen vol oude meesters en de tentoonstelling Thuis bij de Jordaens waren voorzien van spectaculaire bloemcreaties in de vazen van glasblaas kunstenaar Bernard Heesen en historische vazen uit de collectie. Het Vip’s team van de Vrienden van het Frans Hals Museum onder leiding van Vibeke Struben verzorgde dit deel van Museum in Bloei. Daarna was er in het ABC centrum voor Architectuur de boeiende lezing van Tom Buitendorp, voormalig statenlid. Hij is schrijver over Historische alertheid, de maatschappelijke relevatie van het verleden. Hij vertelde over de dunne lijn tussen geëngageerd zijn met en distantie houden van het verleden. En de dunne lijn tussen vaktechnische alertheid en historische alertheid over misleidende legitimatie op basis van het verleden en Imperial stretch. Een zeer actueel onderwerp in het huidig tijdsgewricht. De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel.

Frans Hals museum Museum in Bloei
Fragment uit Lezing Tom Buitendorp

Verslag 24/11/2021 https://www.hein-struben.nl/s/ArLvOuqRoDAiap7j

Verslag oprichtingsvergadering http://oudstatenleden-pnh.nl/wp-content/uploads/2021/10/Verslag-201119-VOS-NH.pdf

Oud staten leden kunnen lid worden voor 15,- euro per jaar Stuur een mail naar info@statenleden-pnh.nl

https://www.noord-holland.nl/Actueel/Nieuws

6 december 2022 ALV op de DREEF